کبد چرب بیشتر از نوع غیر الکلی است و میتواند منجر به التهاب کبد و آسیب سلولی شود. آسیب مداوم به سلولهای کبدی میتواند عملکرد کبد را مختل کند و احتمال ابتلا به سرطان کبد و بیماریهای قلبی، مشکلات کلیوی و دیابت را افزایش میدهد.
مصرف مداوم کربوهیدراتهای تصفیه شده، حجم چربی انباشته در کبد را افزایش میدهند؛ بهخصوص در مواردی که مصرفکنندگان جزو افراد بسیار چاق یا مقاوم به انسولین باشند.
البته اگر پس از مصرف این نوشیدنی مشکل یبوست، درد معده یا گاز بیش از حد وجود داشته باشد، مصرف آن قطع شود.
در صورتی که اضافهوزن دارید، اقدام به متناسب کردن وزن خود کنید. مهم نیست این فرایند چقدر زمانگیر باشد!
چنانچه این تجمع چربی افزایش پیدا کند، بافتهای کبد متورم شده و آسیب میبیند. پیشروی این آسیبها منجر به سیروز کبدی خواهد شد که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.
با اختلال فعالیت کبد، سلامت بدن در معرض تهدید قرار میگیرد. در این شرایط نیاز به نگهداری درست و مراقبت پرستاری از بیمار در منزل بیمار خواهید داشت.
از آنجا که بیماری کبد چرب خصوصا در گرید ۱ اغلب علائمی ندارد، معمولا به صورت اتفاقی در آزمایش خون تشخیص داده میشود. سطح بالای کبد چرب از نظر طب سنتی آنزیمهای کبدی در آزمایش خون، ممکن است یکی از اولین نشانهها باشد.
احساس خستگی، کاهش وزن و اشتها، بیحالی و ضعف، حالت تهوع و استفراغ، مشکلات تمرکز، درد قسمت راست شکم، تغییر رنگ گردن یا زیر بغل، زردی پوست و قرنیهی چشم از جمله علایمی هستند که در کبد چرب خود را نشان میدهند.
بر اساس تغییرات ظاهری مشاهده شده در سونوگرافی، تغییرات آنزیمی در آزمایش خون و علائمی که فرد مبتلا دارد، گریدهای کبد چرب به سه دسته یا در برخی موارد به ۴ دسته تقسیم بندی می شوند. در ادامه به توضیح انواع گریدهای کبد چرب پرداختهایم.
خاکشیر یکی از راهکارهای طب سنتی برای درمان کبد چرب معرفی شده است.
نوع دیگر کبد چرب مربوط به کبد چرب دوران بارداری است که میتواند با نارسایی کبدی، اختلالات کلیوی، عفونت شدید و خونریزی همراه باشد. بعضی دانشمندان عملکرد هورمونها را دلیل ابتلای به کبد چرب بارداری عنوان کردهاند.
افراد مبتلا به دیابت باید رژیم غذایی خود را با مشورت پزشک برنامهریزی کنند تا از افزایش سطح قند خون آنها جلوگیری شود.
این غذاهای مغذی همچنین حاوی آنزیمهای طبیعی و مواد تقویت کننده سیستم ایمنی هستند که میتوانند کبد شما را بیشتر تقویت کنند.
سیر برای پاکسازی کبد عالی است. سیر به فعالسازی آنزیمهایی که کبد را از سموم پاک میکنند، کمک میکند. همچنین دارای دو ترکیب طبیعی به نامهای آلیسین و سلنیوم است، که به فرآیند پاکسازی کبد کمک میکنند و از کبد در برابر آسیب سموم محافظت میکنند، علاوه بر آن، سیر میزان کلسترول و تری گلیسرید را کاهش میدهد، که مانند بار سنگینی برای کبد هستند و مانع از عملکرد درست کبد میشوند.